A Sajtos tallér – Az ízletes és egyszerű édesség
Sajtos tallér recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc
A Sajtos tallér egy apró, sajtos ízű sütemény, amely általában köretként fogyasztják. A tallér formájától kapta a nevét, és az ízvilága különleges, egyedi. A Sajtos tallér egy rendkívül népszerű édesség Magyarországon, és számos különféle verziója létezik.
Sajtos tallér
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos tallér.
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet tálba szórtam, ráhintettem a sót, köményt, sütőport, sajtot. Összekavartam, majd hozzáadtam a puha vajat, a tojást és annyi tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kaptam.
- Diónál picivel nagyobb gombócokat formáztam, kissé meglapítottam, majd a felforrósított sütőbe helyeztem. A sütő forró kell legyen mindkét oldalán.
- Egy percet egyik oldalon, megfordítottam és a másik oldalon is szép aranysárgára sütöttem. Könnyedén kipottyant a formából.
- Egy abroszra rakosgattam egymás mellé amíg kihűltek, majd műanyag zacsiba tettem őket.
Jegyzetek
Tálalás:
A Sajtos tallért általában köretként fogyasztják, de önmagában is tökéletes csemege lehet.A Sajtos tallért melegen vagy szobahőmérsékleten szolgáljuk fel, és az íze kiválóan illik a borhoz és a sörhöz. A tallérokat kínálhatjuk előételként, vagy desszertként is, és a tökéletes választás lehet egy kerti partin, vagy egy hétvégi pikniken. Jó étvágyat a Sajtos tallér-hoz!Kalória
Kalória: 828kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 24gZsír: 38gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTranszzsír: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 916mgKálium: 216mgRost: 3gCukor: 1gA-vitamin: 1143IUC-vitamin: 1mgKalcium: 422mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 254, mai nézettség: 1 )