Sajtos tallér
Sós sütemény Sütemény

Sajtos tallér

Sajtos tallér recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Sajtos tallér

Sajtos tallér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos tallér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 828 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg sajt reszelt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 1 /2 kávéskanál köménymag őrölt
  • tejföl

Elkészítés
 

  • A lisztet tálba szórtam, ráhintettem a sót, köményt, sütőport, sajtot. Összekavartam, majd hozzáadtam a puha vajat, a tojást és annyi tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kaptam.
  • Diónál picivel nagyobb gombócokat formáztam, kissé meglapítottam, majd a felforrósított sütőbe helyeztem. A sütő forró kell legyen mindkét oldalán.
  • Egy percet egyik oldalon, megfordítottam és a másik oldalon is szép aranysárgára sütöttem. Könnyedén kipottyant a formából.
  • Egy abroszra rakosgattam egymás mellé amíg kihűltek, majd műanyag zacsiba tettem őket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos tallér-hoz!

Nutrition

Kalória: 828kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 24gZsír: 38gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 916mgKálium: 216mgÉlelmi rost: 3gCukor: 1gVitamin A: 1143IUVitamin C: 1mgKalcium: 422mgVas: 7mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 227, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating