Sajtroló recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Sajtroló
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtroló.
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
a töltelékhez:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só
- szerecsendió
- fehérbors
- 10 dkg tömlős sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A leveles tésztát kiterítjük. Amennyiben fagyasztottat használnánk, 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és 2 cm vastag csíkokra vágjuk attól függően, milyen nagy rolókat szeretnénk a hosszanti vagy rövid oldalán.
- A habroló csöveket vékonyan beolajozzuk (a fakanalat/ papírcsövet betekerjük alufóliával és beolajozzuk). A csíkokat tojásos felükkel felfelé feltekerjük. A fakanálra kettőt is tekerhetünk.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a lisztből és tejből a fűszerekkel sűrű krémet főzünk. Amikor langyosra hűlt belekeverjük a krémsajtot és ha még nem elég krémes, egy kis tejfölt. Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat, úgy hogy végüknél krém lógjon ki és a reszelt sajtba mártjuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtroló-hoz.
Kalória
Kalória: 312kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 7gZsír: 23gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTranszzsír: 1gKoleszterin: 34mgNátrium: 291mgKálium: 77mgRost: 1gCukor: 2gA-vitamin: 255IUC-vitamin: 1mgKalcium: 96mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 895, mai nézettség: 1 )