Sajttal töltött gomba recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Sajttal töltött gomba
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajttal töltött gomba.
Hozzávalók
- 6 db csiperke gomba nagyobb
- 12 dkg sajt vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt
- kapor
- petrezselyemzöld
- só
- fekete bors őrölt
a tepsi kikenéséhez:
- olaj
Elkészítés
- A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra töröljük.
- A gombák szárát kiszedjük, arra nem lesz szükségünk. (Később levesbe, vagy raguba felhasználható.)
- Kiolajazott tepsibe helyezzük a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele apróra vágott kaprot, és mindegyik fejbe teszünk egy kevés edámi sajtot, és ugyanennyi füstölt sajtot. Fóliával lefedjük, és 200°C fokos sütőbe tesszük 10 percre, majd fólia nélkül addig sütjük, míg szépen megpirul a tetüjük.
- Tálaláskor zöld kaporral és petrezselyemzölddel megszórjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sajttal töltött gomba-hoz!
Nutrition
Kalória: 481kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 15gZsír: 46gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 60mgNátrium: 1372mgKálium: 241mgÉlelmi rost: 1gCukor: 0.5gVitamin A: 1838IUVitamin C: 18mgKalcium: 458mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 517, mai nézettség: 1 )