Sárgabarackos tejszínes pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Sárgabarackos tejszínes pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sárgabarackos tejszínes pite.
Hozzávalók
a töltelékhez:
- 40 dkg sárgabarack
- 3 db tojás
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- fahéj
- 1 evőkanál mandulalikőr
Elkészítés
- A tésztához a lisztet összeszitálom a sóval és a cukorral. A vajat kisebb kockákra vágom, a liszthez adom, és egy villával addig nyomkodom, amíg morzsalékossá válik. Ekkor kanalanként adagolva a vizet, összegyúrom. Nekem 2 kanál víz elég volt hozzá. A tésztát folpackba csavarva egy órát pihentetem a hűtőben.
- Ha ez az idő eltelt, lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és kibélelek vele egy tetszőleges (kb. 25 centis) sütőformát úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Nem kell megijedni, ha nem sikerülne a nyújtás, én kisebb darabokra vágtam a tésztát és tenyérrel lapogattam a formába.
- A tésztát megszurkálom, fóliát terítek rá, erre nehezéket teszek, és előmelegített 200°C fokos sütőben 10 percig sütöm. Amíg a tészta sül, elkészítem a tölteléket.
- A barackokat kimagozom és negyedekbe vágom. A tojást a cukorral, tejszínnel, fahéjjal és a likőrrel habosa keverem.
- Az elősütött tésztáról leveszem a nehezéket és a fóliát és kirakom a sárgabarackkal, majd ráöntöm a tojásos tejszínt.
- A sütő hőmérsékletét 180°C fokra csökkentem és addig sütöm a süteményt, amíg a krém kocsonyássá-rezgőssé válik. Ez kb. 25 perc. Hűtve tálalom.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sárgabarackos tejszínes pite-hez!
Nutrition
Kalória: 784kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 12gZsír: 56gTelített zsír: 34gTrans Fat: 1gKoleszterin: 290mgNátrium: 486mgKálium: 419mgÉlelmi rost: 4gCukor: 22gVitamin A: 3960IUVitamin C: 10mgKalcium: 107mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 208, mai nézettség: 1 )