Sarkadi pecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Sarkadi pecsenye
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarkadi pecsenye.
Hozzávalók
Elkészítés
- A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk.
- A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
- A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
- A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
- Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
- Petrezselymes burgonya körettel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sarkadi pecsenye-hez!
Nutrition
Kalória: 579kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 48gZsír: 39gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 180mgNátrium: 1091mgKálium: 1005mgÉlelmi rost: 1gCukor: 6gVitamin A: 793IUVitamin C: 2mgKalcium: 314mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 578, mai nézettség: 1 )