Sarkadi pecsenye

Sarkadi pecsenye

Húsételek Sertés

Sarkadi pecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Sarkadi pecsenye

Sarkadi pecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarkadi pecsenye.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 579 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg sertés karaj
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg csiperkegomba barna
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 db uborka
  • 10 dkg sajt reszelt
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk.
  • A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
  • A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
  • A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
  • Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
  • Petrezselymes burgonya körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sarkadi pecsenye-hez!

Nutrition

Kalória: 579kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 48gZsír: 39gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 180mgNátrium: 1091mgKálium: 1005mgÉlelmi rost: 1gCukor: 6gVitamin A: 793IUVitamin C: 2mgKalcium: 314mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 578, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating