Savanyú vetrece recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Savanyú vetrece
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Savanyú vetrece.
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús
- 10 dkg szalonna húsos
- 2 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 db citrom héja
- 1/2 db citrom leve
- 4 dl bor
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés
- Az apróra vágott szalonnát kisütöttem, beletettem az apróra vágott hagymát, kicsit megdinszteltem, majd a csíkokra vágott hús következett.
- Két-három percig pirítottam, majd felöntöttem egy fél vízzel, és két deci borral. Beletettem a citrom héját (krumpli hámozóval vágtam le), a babérlevelet és a fokhagymát. Főztem-főztem, időnként hozzátöltöttem egy kis bort.
- Amikor majdnem puha volt a hús, sóztam, majd a tejföllel kikevert liszttel besűrítettem.
- Amikor kész volt, kiszedtem a citromhéjat, és belekevertem a fél citrom levét.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Savanyú vetrece-hez!
Tápérték
Kalória: 915kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 34gZsír: 70gTelített zsír: 31gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 27gTrans Fat: 2gKoleszterin: 165mgNátrium: 538mgKálium: 972mgÉlelmi rost: 11gCukor: 5gVitamin A: 631IUVitamin C: 8mgKalcium: 205mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 508, mai nézettség: 1 )