Recept Semla

Semla

Semla

Semla recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Semla

Semla

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Semla.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Svéd
Mennyiség 12 főre
Kalória 408 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a kenéshez:

a krémhez:

a habhoz:

Elkészítés
 

  • A meleg tej felében futtasd föl az élesztőt egy kanál cukorral. A megolvasztott vajhoz add hozzá a tej másik felét. A liszthez add hozzá a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, sót és a fahéjat. Öntsd hozzá a vajas keveréket, és az élesztőt. Gyúrj sima tésztát, míg elválik az edény falától, majd keleszd letakarva 45 – 50 percig.
  • Amikor megkelt, oszd a tésztát 12 darabra, formálj belőlük gombócokat, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe (kis távolságot hagyj közöttük) és letakarva keleszd még kb 30 – 35 percig.
  • Sütés előtt kend meg a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben 220°C fokon 15 percig sütjük.
  • A zsömléket hagyd kihűlni, majd vágd le a tetejüket, mint egy kalapot.
  • A zsömlék alsó feléből kapard ki a közepét, körben hagyj kicsiny peremet.
  • A kikapart tésztát tedd egy tálba, add hozzá a mandulát, cukrot, tejet vagy tejszínt. Alaposan keverd össze, míg sűrű masszává válik, és tölts vissza a zsömlék aljába.
  • A tejszínből verj kemény habot és mindegyik mandulatöltelék tetejét csinosítsd ki egy habrózsával mielőtt a kalapokat rájuk teszed.
  • Végül szórd meg porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Semla-hoz!

Nutrition

Kalória: 408kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 11gZsír: 18gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 42mgNátrium: 116mgKálium: 252mgÉlelmi rost: 4gCukor: 15gVitamin A: 327IUVitamin C: 1mgKalcium: 104mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 262, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating