Sertésbélszín Budapest módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Sertésbélszín Budapest módra
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sertésbélszín Budapest módra.
Hozzávalók
- 80 dkg szűzpecsenye
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 20 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- só
- fekete bors őrölt
- fűszerpaprika őrölt
Elkészítés
- A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágtam, sóztam,borsóztam. A raguhoz, minden hozzávalót, egyformára felkockáztam, majd ebben a sorrendben sütöttem; először a szalonnával kezdtem, ehhez hozzáadtam a hagymát, amikor már üvegesre sült, hozzáadtam a paprikát, borsót, paradicsomot, gombát, sóztam, borsóztam, meghintettem pirospaprikával, letakarva, lassú tűzőn puhára főztem, ami kb. 10 percet vett igénybe, közben a hús is megsült.
- Külön, a vajat az olívaolajjal összemelegítettem, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen kisütöttem benne, az elkészült raguval tálaltam.
- Az eredeti receptben, libamájjal dúsítják, na, az most nem került bele, de, így is nagyon finom lett!
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sertésbélszín Budapest módra-hoz!
Kalória
Kalória: 934kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 39gZsír: 78gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 1gKoleszterin: 175mgNátrium: 478mgKálium: 1204mgRost: 6gCukor: 10gA-vitamin: 3138IUC-vitamin: 106mgKalcium: 68mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 440, mai nézettség: 1 )