Sertésszűz whiskys vargánya mártással recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Sertésszűz whiskys vargánya mártással
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sertésszűz whiskys vargánya mártással.
Hozzávalók
- 40 dkg sertés szűzpecsenye
- 8 szelet bacon
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál kapribogyó apróra darabolva
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só
- fekete bors
a mártáshoz:
- 30 dkg vargánya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl whisky
- 1 dl tejszín
- só
- fekete bors
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk és szárazra töröljük, sóval és borssal fűszerezzük.
- Az apróra darabolt kapribogyót összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a majonézzel majd bekenjük vele a húst. A bacon szeletekkel körbetekerjük és előmelegített sütőben (170°C fokon) fóliával lefedve kb. 30 perc alatt megsütjük a húst. A legvégén fólia nélkül még egy kicsit megpirítjuk a tetejét, de vigyázzunk arra, hogy ne szárítsuk ki a húst. Amikor megsült, akkor fóliával lefedve 10 percet pihentessük szeletelés, tálalás előtt.
- Amíg a hús a sütőben sül, addig elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és együtt pirítjuk tovább. Sóval és borssal fűszerezzük majd hozzáöntjük a whiskyt és a tejszínt is. Fedő alatt puhára főzzük.
- Sütőben sült fűszeres burgonyával tálalhatjuk, de a burgonyapüré is jól illik hozzá.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sertésszűz whiskys vargánya mártással-hoz!
Tápérték
Kalória: 966kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 83gZsír: 53gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gKoleszterin: 246mgNátrium: 3339mgKálium: 1428mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 500IUVitamin C: 4.1mgKalcium: 100mgVas: 4.7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 031, mai nézettség: 1 )