Sonkás párna Sonkás párna

Sonkás párna

Sós sütemény Sütemény

Sonkás párna recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Sonkás párna

Sonkás párna

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás párna.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1644 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tejfölt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne. Itt vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró!
  • Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojást beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  • Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk, és megborsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, és a vajon megfuttatjuk. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk,gyűrűire szedjük.
  • Ha megkelt a tészta, 2 részre osztjuk. Egyenként vékony, kb. 50×25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  • Először a fokhagymás vajjal, majd a tejföllel megkenjük. Rászórjuk a pirított húst és a lila hagymát, meghintjük reszelt sajttal, és szorosan összetekerjük.
  • Trapéz alakú kis párnákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva még fél órát kelesztjük. Végül a tetejüket megkenjük tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben 190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on nagyjából 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás párna-hoz!

Tápérték

Kalória: 1644kcalSzénhidrát: 134gFehérje: 47gZsír: 103gTelített zsír: 45gTrans Fat: 1gKoleszterin: 255mgNátrium: 1314mgKálium: 778mgÉlelmi rost: 10gCukor: 9gVitamin A: 2206IUVitamin C: 5mgKalcium: 621mgVas: 10mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 703, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating