Sonkás párna recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Sonkás párna
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás párna.
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka
- 10 dkg bacon
- ? mokkáskanál fekete bors őrölt
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 db lilahagyma közepes
- 15 dkg sajt
- 150 g tejföl
a tetejére:
- 1 db tojás
- szezámmag
Elkészítés
- A tejfölt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne. Itt vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró!
- Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojást beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk, és megborsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, és a vajon megfuttatjuk. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk,gyűrűire szedjük.
- Ha megkelt a tészta, 2 részre osztjuk. Egyenként vékony, kb. 50×25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Először a fokhagymás vajjal, majd a tejföllel megkenjük. Rászórjuk a pirított húst és a lila hagymát, meghintjük reszelt sajttal, és szorosan összetekerjük.
- Trapéz alakú kis párnákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva még fél órát kelesztjük. Végül a tetejüket megkenjük tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sonkás párna-hoz!
Kalória
Kalória: 1644kcalSzénhidrát: 134gFehérje: 47gZsír: 103gTelített zsír: 45gTrans Fat: 1gKoleszterin: 255mgNátrium: 1314mgKálium: 778mgRost: 10gCukor: 9gA-vitamin: 2206IUC-vitamin: 5mgKalcium: 621mgVas: 10mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 744, mai nézettség: 1 )