Sonkás tojáslepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Sonkás tojáslepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás tojáslepény.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat felverem,megsózom,borsozom és apránként hozzákeverem a lisztet. a sajtot,tejet majd habverővel simára kidolgozom.
- Kivajazok egy kisebb tepsit, / 20 x 30 cm / -t és beleöntöm a tojásos keveréket.Közepes erősségűre előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütöm.
- A maradék vajat habosra keverem a mustárral, / ízlés szerint / finomra vágott uborkával.
- Ezzel a krémmel megkenem a tojáslepényt még a tepsiben, és kirakom a tetejét sonkaszeletekkel, s szorosan feltekerem.
- Alufóliába becsomagolom és a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára.
- Majd tálaláskor ujjnyi szeletekre vágom fel.
- Sok salátát,és pirítóst kínálok mellé.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sonkás tojáslepény-hez!
Tápérték
Kalória: 302kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 16gZsír: 24gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 304mgNátrium: 835mgKálium: 135mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1250IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 90mgVas: 1.8mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 299, mai nézettség: 1 )