Sonkás töltött gomba Sonkás töltött gomba

Sonkás töltött gomba

Előételek Gombás

Sonkás töltött gomba recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Sonkás töltött gomba

Sonkás töltött gomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás töltött gomba.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összesen 50 minutes
Course meleg előétel
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 358 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A gombát megpucolom, a tönkjeit apróra vágom.
  • A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm.
  • Majd leszűröm és a visszamaradt zsíron, megpirítom az apróra vágott hagymát és a gombát.
  • Tűzről levéve hozzá adom az apróra vágott sonkát, a főtt rizst, petrezselymet, nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom. Összekeverem.
  • Kivajazott tepsibe rakom a gombafejeket és rájuk kanalazom a tölteléket.
  • A megmaradt tejföllel megkenjük és megszórjuk a sült szalonnával.
  • Alufóliával letakarva 180°C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Sonkás töltött gomba-hoz!

Kalória

Kalória: 358kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 12gZsír: 29gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 106mgNátrium: 629mgKálium: 405mgRost: 1gCukor: 4gA-vitamin: 1007IUC-vitamin: 13mgKalcium: 90mgVas: 2mg
Keyword gombás, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 504, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése