Sonkás töltött gomba Sonkás töltött gomba

Sonkás töltött gomba

Előételek Gombás

Sonkás töltött gomba recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Sonkás töltött gomba

Sonkás töltött gomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás töltött gomba.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 358 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A gombát megpucolom, a tönkjeit apróra vágom.
  • A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm.
  • Majd leszűröm és a visszamaradt zsíron, megpirítom az apróra vágott hagymát és a gombát.
  • Tűzről levéve hozzá adom az apróra vágott sonkát, a főtt rizst, petrezselymet, nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom. Összekeverem.
  • Kivajazott tepsibe rakom a gombafejeket és rájuk kanalazom a tölteléket.
  • A megmaradt tejföllel megkenjük és megszórjuk a sült szalonnával.
  • Alufóliával letakarva 180°C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás töltött gomba-hoz!

Tápérték

Kalória: 358kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 12gZsír: 29gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 106mgNátrium: 629mgKálium: 405mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 1007IUVitamin C: 13mgKalcium: 90mgVas: 2mg
Keyword gombás, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 480, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating