Sonkás töltött gomba recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Sonkás töltött gomba
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás töltött gomba.
Hozzávalók
- 8 db gomba nagy
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma kisebb
- 10 dkg sonka főtt
- 2 evőkanál rizs párolt
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A gombát megpucolom, a tönkjeit apróra vágom.
- A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm.
- Majd leszűröm és a visszamaradt zsíron, megpirítom az apróra vágott hagymát és a gombát.
- Tűzről levéve hozzá adom az apróra vágott sonkát, a főtt rizst, petrezselymet, nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom. Összekeverem.
- Kivajazott tepsibe rakom a gombafejeket és rájuk kanalazom a tölteléket.
- A megmaradt tejföllel megkenjük és megszórjuk a sült szalonnával.
- Alufóliával letakarva 180°C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sonkás töltött gomba-hoz!
Kalória
Kalória: 358kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 12gZsír: 29gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 106mgNátrium: 629mgKálium: 405mgRost: 1gCukor: 4gA-vitamin: 1007IUC-vitamin: 13mgKalcium: 90mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 504, mai nézettség: 1 )