Sós perec recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 52 perc.
Sós perec
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sós perec.
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet átszitálom egy tálba, a közepébe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a tejet majd az étolajat és összegyúróm.
- A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
- A tésztát kicsit belisztezzük, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, 10 egyforma méretű adagra osztjuk, és pereccé formázzuk.
- Tetejét egész tojással megkenem, és előmelegített 200°C-os forró sütőbe teszem.
- Még sül a tészta addig a lisztet és a sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sós perec-hez!
Tápérték
Kalória: 708kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 15gZsír: 34gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 0.004gKoleszterin: 38mgNátrium: 4219mgKálium: 233mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 112IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 74mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 274, mai nézettség: 1 )