Spenótfőzelék
Főzelékek Főzelékek zöldségből

Spenótfőzelék

Spenótfőzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótfőzelék.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 268 kcal

Hozzávalók
  

  • 25 dkg spenót felengedve, lecsöpögtetve
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 db zsemle szikkadt
  • tej a zsemle áztatásához
  • fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma nagyobb

Elkészítés
 

  • A friss spenótleveleket 3-4 vízben átmossuk, öblögetjük, a vastagabb száraktól megszabadítjuk.
  • Annyi vízben, hogy pont ellepje, feltesszük főni és csendesen gyöngyöztetjük kb. 20 percig. (Mirelit spenótnál ez a művelet elmarad.)
  • Közben a zsemlét annyi tejbe áztatjuk, amennyit felvesz, ergo addig töltögetjük rá a tejet, amíg magába szívja. A lényeg, hogy megpuhuljon.
  • Ha a spenót kész, leszűrjük és egy lábosba tesszük. Mehet bele az áttört fokhagyma, a kinyomkodott zsemle és a zsemléből visszamaradt tej, ízlés szerint só és bors. Botmixerrel pépesítjük, hogy teljesen homogén legyen. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és közepes lángon kevergetve felforraljuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy a kívánt állagot kapjuk (van, aki hígabban és van, aki sűrűbben szereti).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spenótfőzelék-hez!

Nutrition

Kalória: 268kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 5gZsír: 24gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 74mgNátrium: 367mgKálium: 462mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 6824IUVitamin C: 18mgKalcium: 146mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 26, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating