Spenótfőzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Spenótfőzelék
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótfőzelék.
Hozzávalók
- 25 dkg spenót felengedve, lecsöpögtetve
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 db zsemle szikkadt
- tej a zsemle áztatásához
- só
- fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma nagyobb
Elkészítés
- A friss spenótleveleket 3-4 vízben átmossuk, öblögetjük, a vastagabb száraktól megszabadítjuk.
- Annyi vízben, hogy pont ellepje, feltesszük főni és csendesen gyöngyöztetjük kb. 20 percig. (Mirelit spenótnál ez a művelet elmarad.)
- Közben a zsemlét annyi tejbe áztatjuk, amennyit felvesz, ergo addig töltögetjük rá a tejet, amíg magába szívja. A lényeg, hogy megpuhuljon.
- Ha a spenót kész, leszűrjük és egy lábosba tesszük. Mehet bele az áttört fokhagyma, a kinyomkodott zsemle és a zsemléből visszamaradt tej, ízlés szerint só és bors. Botmixerrel pépesítjük, hogy teljesen homogén legyen. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és közepes lángon kevergetve felforraljuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy a kívánt állagot kapjuk (van, aki hígabban és van, aki sűrűbben szereti).
Jegyzetek
Jó étvágyat a Spenótfőzelék-hez!
Kalória
Kalória: 268kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 5gZsír: 24gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 74mgNátrium: 367mgKálium: 462mgRost: 2gCukor: 4gA-vitamin: 6824IUC-vitamin: 18mgKalcium: 146mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 599, mai nézettség: 1 )