Spenótfőzelék Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

Főzelékek Főzelékek zöldségből

Spenótfőzelék recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótfőzelék.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 30 minutes
Sütés/Főzés 30 minutes
Összesen 1 hour
Fogás főétel
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 268 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A friss spenótleveleket 3-4 vízben átmossuk, öblögetjük, a vastagabb száraktól megszabadítjuk.
  • Annyi vízben, hogy pont ellepje, feltesszük főni és csendesen gyöngyöztetjük kb. 20 percig. (Mirelit spenótnál ez a művelet elmarad.)
  • Közben a zsemlét annyi tejbe áztatjuk, amennyit felvesz, ergo addig töltögetjük rá a tejet, amíg magába szívja. A lényeg, hogy megpuhuljon.
  • Ha a spenót kész, leszűrjük és egy lábosba tesszük. Mehet bele az áttört fokhagyma, a kinyomkodott zsemle és a zsemléből visszamaradt tej, ízlés szerint só és bors. Botmixerrel pépesítjük, hogy teljesen homogén legyen. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és közepes lángon kevergetve felforraljuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy a kívánt állagot kapjuk (van, aki hígabban és van, aki sűrűbben szereti).

Jegyzetek

Jó étvágyat a Spenótfőzelék-hez!

Kalória

Kalória: 268kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 5gZsír: 24gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 74mgNátrium: 367mgKálium: 462mgRost: 2gCukor: 4gA-vitamin: 6824IUC-vitamin: 18mgKalcium: 146mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 599, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése