Spenótos kagylótészta
Főtt tészta Tészták

Spenótos kagylótészta

Spenótos kagylótészta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Spenótos kagylótészta

Spenótos kagylótészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótos kagylótészta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 745 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csomag óriás kagylótészta
  • 1 kg spenót
  • 40 dkg feta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 szem olajbogyó magozott
  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés
 

  • A fokhagymát és a hagymát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megmosott, feldarabolt spenótot, és összepároljuk.
  • A fetasajtot villával elnyomkodjuk benne, majd mehet hozzá a darabolt olajbogyó. Fűszerezzük.
  • Az óriás kagylótésztát majdnem készre kifőzzük, megtöltjük a töltelékkel, tepsibe tesszük, a tojássárgájával elkevert tejszínnel meglocsoljuk, és összesütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spenótos kagylótészta-hoz!

Nutrition

Kalória: 745kcalSzénhidrát: 75gFehérje: 29gZsír: 38gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 189mgNátrium: 1248mgKálium: 1094mgÉlelmi rost: 6gCukor: 6gVitamin A: 5350IUVitamin C: 44.6mgKalcium: 470mgVas: 5.8mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 78, mai nézettség: 1 )