Spreewaldi pontygulyás Spreewaldi pontygulyás

Spreewaldi pontygulyás

Halételek Ponty

Spreewaldi pontygulyás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 120 perc.

Spreewaldi pontygulyás

Spreewaldi pontygulyás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spreewaldi pontygulyás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 hours
Fogás főétel
Konyha Német
Mennyiség 4 főre
Kalória 826 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A pontyot mosás után mindkét oldalán kezdjük el bevagdosni 2-3 centiméter mélyen, hogy a filét szeletenként tudjuk kiemelni belőle, majd az így előkészített filét daraboljuk fel 2-3 centiméteres darabokra. Csorgassunk rájuk citromlevet, és hagyjuk így pácolódni legalább 20 percig.
  • Egy lábasba öntsünk kb. 1 liter vizet és rakjuk bele a szegfűborsot, a babérleveleket a halfilét, a szárított pirospaprikát, és ízesítsük némi sóval és borssal. Ezt keverjük össze, majd főzzük háromnegyed órán át. Ha esetleg hab keletkezne rajta nyugodtan távolítsuk el róla.
  • Eközben a paradicsomot aprózzuk fel, a hagymákat pucolás után szintén aprózzuk fel. A pirospaprikákat csíkozzuk fel és távolítsuk el a magokat, és a paprikák szárait. Egy másik lábasba hevítsük fel az olajat és adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, addig kevergessük ezeket míg a hagymák el nem kezdenek üvegessé válni.
  • Ha ez megtörtént adjuk hozzá a bort, az üveges paprikákat és a paradicsomot, majd fedjük be és 30-35 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a tejfölt és további 3-4 percig főzhetjük. Egy kis hallé hozzáadásával be tudjuk sűríteni mártásszerűvé, és sóval, borssal valamint őrölt pirospaprikával ízesíthetjük. Vegyük le a lángról, és rakjuk bele a főtt pontyfilét. Hagyjuk állni így 7-8 percig.
  • A halfilét a mártással együtt tálalhatjuk, köretként rizst szolgáljunk fel hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spreewaldi pontygulyás-hoz!

Tápérték

Kalória: 826kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 60gZsír: 45gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 203mgNátrium: 664mgKálium: 2342mgÉlelmi rost: 11gCukor: 22gVitamin A: 12411IUVitamin C: 430mgKalcium: 205mgVas: 6mg
Keyword hal, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 68, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating