Stefánia szelet
Húsételek Sertés

Stefánia szelet

Stefánia szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 115 perc.

Stefánia szelet

Stefánia szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Stefánia szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 40 perc
Teljes idő 1 óra 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 838 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zsemléket beáztatjuk.
  • A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 4 tojást keményre főzzük.
  • A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával, 4 tojással. Ízesítjük: sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, esetleg petrezselyemmel.
  • A masszát jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben két hosszúkás rudat formázunk belőle. Az egyik rúdba belefektetjük a főtt tojásokat, és a fasírt masszával betakarjuk, a másik rudat megformázzuk és bacon szalonnával takarjuk be a tetejét.
  • A tojásos rudat kevés zsiradékkal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített sütőben – lassú tűzön, időnként a saját zsírjával meglocsolva – pirosra sütjük.
  • A sütés elején letakarjuk alufóliával és csak a végén vesszük le, hogy megpiruljon a húsunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Stefánia szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 838kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 39gZsír: 65gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 2gKoleszterin: 352mgNátrium: 480mgKálium: 637mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 994IUVitamin C: 9mgKalcium: 117mgVas: 6mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 678, mai nézettség: 1 )