Stefánia szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 115 perc.
Stefánia szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Stefánia szelet.
Hozzávalók
- 1 kg darált hús
- 4 db zsemle szikkadt
- 8 db tojás
- 1 db vöröshagyma nagy fej
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- fekete bors
- fűszerpaprika őrölt
- kömény őrölt
- petrezselyemzöld
- bacon
- zsemlemorzsa
Elkészítés
- A zsemléket beáztatjuk.
- A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 4 tojást keményre főzzük.
- A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával, 4 tojással. Ízesítjük: sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, esetleg petrezselyemmel.
- A masszát jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben két hosszúkás rudat formázunk belőle. Az egyik rúdba belefektetjük a főtt tojásokat, és a fasírt masszával betakarjuk, a másik rudat megformázzuk és bacon szalonnával takarjuk be a tetejét.
- A tojásos rudat kevés zsiradékkal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített sütőben – lassú tűzön, időnként a saját zsírjával meglocsolva – pirosra sütjük.
- A sütés elején letakarjuk alufóliával és csak a végén vesszük le, hogy megpiruljon a húsunk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Stefánia szelet-hez!
Nutrition
Kalória: 838kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 39gZsír: 65gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 2gKoleszterin: 352mgNátrium: 480mgKálium: 637mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 994IUVitamin C: 9mgKalcium: 117mgVas: 6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 678, mai nézettség: 1 )