Süllő egészben sütve
Süllő

Süllő egészben sütve

Süllő egészben sütve recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Süllő egészben sütve

Süllő egészben sütve

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Süllő egészben sütve.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 558 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db süllő nagyobb
  • paprikás liszt
  • olaj

Elkészítés
 

  • A süllőt megtisztítjuk, fejét, farkát rajtahagyjuk. Mindkét oldalát bevagdossuk és kívül-belül megsózzuk.
  • Serpenyőben 1 ujjnyi olajat forrósítunk.
  • A süllők gerincét a háta közepén megroppantjuk, hogy a hal homorítson.
  • Paprikás lisztbe forgatjuk, és lefedés nélkül előbb az egyik, majd a másik oldalát is szép pirosra, ropogósra megsütjük.
  • Majonézes krumplisalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Süllő egészben sütve-hez!

Nutrition

Kalória: 558kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 38gZsír: 27gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 153mgNátrium: 882mgKálium: 511mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 51IUVitamin C: 3mgKalcium: 144mgVas: 4mg
Keyword hal
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 168, mai nézettség: 1 )