Sült karaj karfiolpürével recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Sült karaj karfiolpürével
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült karaj karfiolpürével.
Hozzávalók
a karfiolhoz:
- 80 dkg karfiol
- 1 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- 3 dl víz
- 2 dl tej
a karajhoz:
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 teáskanál zsálya szárított
- 1 evőkanál liszt
- só
- fekete bors
- fűszerpaprika őrölt
a sütéshez:
- olaj
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Rátöltjük a vizet, a tejet, beletesszük a megtisztított, kettévágott fokhagymát, kevés sót adunk hozzá és puhára főzzük.
- Leszűrjük, a fokhagymát kivesszük, belekavarjuk a vajat, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- A húst szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal, fűszerpaprikával, morzsolt zsályával ízesítjük. Beleforgatjuk lisztbe, majd forró olajon mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük.
- A karfiolpürével tálaljuk, nyakon öntve egy kevés pecsenyezsírral.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sült karaj karfiolpürével-hez!
Kalória
Kalória: 405kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 34gZsír: 23gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTranszzsír: 1gKoleszterin: 91mgNátrium: 464mgKálium: 1203mgRost: 5gCukor: 7gA-vitamin: 799IUC-vitamin: 97mgKalcium: 130mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 265, mai nézettség: 1 )