Sült libamáj Sült libamáj

Sült libamáj

Liba Szárnyas

Sült libamáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 21 perc.

Sült libamáj

Sült libamáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült libamáj.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 6 perc
Teljes idő 21 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 252 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg libamáj
  • színes borskeverék
  • 1 doboz salátakeverék vegyes olasz
  • 3 evőkanál balzsamecetkrém
  • 1 db citrom leve

Elkészítés
 

  • A libamájat megmosom,az esetleges hártyától, meg intól megszabadítom, majd szárazra törlöm egy papírral.
  • 1,5 cm-es darabokra szeletelem fel egy arra alkalmas éles késsel. Megszórom a frissen őrölt borskeverékkel, és állni hagyom.
  • A serpenyőmet felforrósítom, és a májakat belerakom sorba. Mindkét oldalát 3 percig sütöm, és enyhén megsózom durva sóval. Ha elkészültem vele, langyos sütőben melegen tartom a tálalásig.
  • Elkészítem a salátát. Megmosom és kicentrifugázom a vizet belőle egy salátacentrifugába. Tálra helyezem, az így előkészített salátát és balzsamecetkrémmel meg citrommal megöntözöm.
  • Vajon pirított gnoccival kínálom szépen tálra rendezve.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült libamáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 252kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 27gZsír: 7gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 773mgNátrium: 1405mgKálium: 626mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 47661IUVitamin C: 36mgKalcium: 108mgVas: 47mg
Keyword húsétel, liba
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 593, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése