Sült libamáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 21 perc.
Sült libamáj
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült libamáj.
Hozzávalók
- 30 dkg libamáj
- só
- színes borskeverék
- 1 doboz salátakeverék vegyes olasz
- 3 evőkanál balzsamecetkrém
- 1 db citrom leve
- só
Elkészítés
- A libamájat megmosom,az esetleges hártyától, meg intól megszabadítom, majd szárazra törlöm egy papírral.
- 1,5 cm-es darabokra szeletelem fel egy arra alkalmas éles késsel. Megszórom a frissen őrölt borskeverékkel, és állni hagyom.
- A serpenyőmet felforrósítom, és a májakat belerakom sorba. Mindkét oldalát 3 percig sütöm, és enyhén megsózom durva sóval. Ha elkészültem vele, langyos sütőben melegen tartom a tálalásig.
- Elkészítem a salátát. Megmosom és kicentrifugázom a vizet belőle egy salátacentrifugába. Tálra helyezem, az így előkészített salátát és balzsamecetkrémmel meg citrommal megöntözöm.
- Vajon pirított gnoccival kínálom szépen tálra rendezve.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sült libamáj-hoz!
Tápérték
Kalória: 252kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 27gZsír: 7gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 773mgNátrium: 1405mgKálium: 626mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 47661IUVitamin C: 36mgKalcium: 108mgVas: 47mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 593, mai nézettség: 1 )