Sütőben sült fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
A sütőben sült fánk a tökéletes otthoni sütemény, amelyet könnyen elkészíthetünk és garantáltan mindenki szeretni fog. A fánk egy omlós, édes tészta, amelyet sütőben sütünk, így elkerülve a zsírban való sültetést. Az elkészítése nem igényel sok időt és energiát, és az eredmény egyszerűen isteni.
Sütőben sült fánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sütőben sült fánk.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejbe belekeverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
- A hozzávalókból és a felfutatott élesztő hozzáadásával puha, rugalmas tésztát gyúrunk, Letakarva, duplájára kelesztjük, 30-40 perc alatt.
- A megkelt tésztát, lisztezett deszkán, nem túl vékonyra kinyújtsuk, köröket szaggatunk belőle, egy kisebb formával a közepét is kiszaggatjuk.,
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben ,előmelegített 170°C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
- Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
- Langyosan, baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sütőben sült fánk-hoz!
Nutrition
Kalória: 545kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 14gZsír: 17gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 94mgNátrium: 210mgKálium: 213mgÉlelmi rost: 4gCukor: 19gVitamin A: 550IUVitamin C: 1mgKalcium: 69mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 745, mai nézettség: 1 )