Sütőben sült fánk Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

Fánk Tészták

Sütőben sült fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

A sütőben sült fánk a tökéletes otthoni sütemény, amelyet könnyen elkészíthetünk és garantáltan mindenki szeretni fog. A fánk egy omlós, édes tészta, amelyet sütőben sütünk, így elkerülve a zsírban való sültetést. Az elkészítése nem igényel sok időt és energiát, és az eredmény egyszerűen isteni.

Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sütőben sült fánk.
3.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 545 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejbe belekeverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
  • A hozzávalókból és a felfutatott élesztő hozzáadásával puha, rugalmas tésztát gyúrunk, Letakarva, duplájára kelesztjük, 30-40 perc alatt.
  • A megkelt tésztát, lisztezett deszkán, nem túl vékonyra kinyújtsuk, köröket szaggatunk belőle, egy kisebb formával a közepét is kiszaggatjuk.,
  • Sütőpapírral kibélelt tepsiben ,előmelegített 170°C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
  • Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • Langyosan, baracklekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sütőben sült fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 545kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 14gZsír: 17gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 94mgNátrium: 210mgKálium: 213mgÉlelmi rost: 4gCukor: 19gVitamin A: 550IUVitamin C: 1mgKalcium: 69mgVas: 4mg
Keyword fánk, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 783, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése