Svéd húsgolyók paradicsomszósszal Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Húsételek Marha

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal (Köttbullar Tomatsås Mellanmål)

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Az ízletes svéd húsgolyók (Köttbullar) a világ minden táján ismertek, és kiválóak vacsoraként vagy akár uzsonnaként is. A húsos, fűszeres golyókat szokás paradicsomszósszal kínálni, amely kiegyensúlyozza az ízeket, és igazi svéd klasszikusnak számít.

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Svéd húsgolyók paradicsomszósszal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svéd húsgolyók paradicsomszósszal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Svéd
Mennyiség 4 főre
Kalória 460 kcal

Hozzávalók
  

a húsgolyókhoz:

a paradicsomszószhoz:

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a tejet egy tálban, majd hagyjuk állni 10 percig.
  • Keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a tojást, a petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, a borsot és a sót egy nagy tálban.
  • Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, majd formázzunk golyókat a masszából. Helyezzük a húsgolyókat egy sütőlapra, majd süssük kb. 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek minden oldalukon.
  • Közben készítsük el a paradicsomszószt. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk 2-3 percig, amíg az hagyma megpuhul.
  • Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük 10-15 percig, majd ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  • Tálaljuk a húsgolyókat a paradicsomszósszal, akár uzsonnaként is.

Megjegyzés

Tálalás:

A húsgolyókat a paradicsomszósszal, akár friss tészta vagy sült krumpli mellé. Díszítsük friss petrezselyemmel, és kínáljuk melegen. Ha uzsonnaként kínáljuk, akkor tálalhatjuk kis étkészletben, amelybe a paradicsomszósszal öntjük az ízletes húsgolyókat. Jó étvágyat kívánunk!
Jó étvágyat a Svéd húsgolyók paradicsomszósszal-hoz!

Tápérték

Kalória: 460kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 26gZsír: 31gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 2gKoleszterin: 131mgNátrium: 786mgKálium: 701mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 1092IUVitamin C: 19mgKalcium: 95mgVas: 4mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 541, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése