Svédgomba saláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.
Svédgomba saláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svédgomba saláta.
Hozzávalók
- 50 dkg csiperke
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehér bor
- 3 evőkanál cukor
- 50 g paradicsompüré
- 4 db babérlevél
- 1 kávéskanál kakukkfű szárított
- 1 kávéskanál bazsalikom szárított
- 1 kávéskanál rozmaring őrölt
- 1/2 db citrom leve
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- só
- chilipehely
- olívaolaj
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- Egy lábosban olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát (Tipp: érdemes kézi vagy gépi szeletelővel előállítani a vékony szeleteket)
- Ráöntjük a bort és hagyjuk a gombát a saját levében párolódni kb. 10 percig.
- Megszórjuk a cukorral. Közben belefacsarjuk a citrom levét és befűszerezzük a babérlevéllel, bazsalikommal, kakukkfűvel és egy kis rozmaringgal is.
- Sózzuk, megszórjuk egy kis őrölt borssal és ízlés szerint egy kis chilipehellyel. Nem kell, hogy csípős legyen, csak a chili kihozza a többi fűszer zamatát.
- Ha megpuhult a gomba és elfőtte a levének nagy részét, akkor keverjük bele a paradicsompürét.
- Most még beállíthatjuk, a savanykás- édes- sós ízek harmóniáját, ha kell utána édesítjük, vagy sózzuk.
- A végén meglocsoljuk még egyszer olívaolajjal és jól elkeverjük. Ettől lesz a mártás szép fényes később.
- Egy tálba szedjük és hűtőbe tesszük. Ha másnap fogyasztjuk, akkor még jobban összeérnek az ízei.
- Sült húsokhoz, vagy egyszerűen pirítós kenyérhez isteni!
Jegyzetek
Jó étvágyat a Svédgomba saláta-hoz!
Kalória
Kalória: 159kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 5gZsír: 6gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gNátrium: 513mgKálium: 578mgRost: 3gCukor: 16gA-vitamin: 921IUC-vitamin: 17mgKalcium: 37mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 764, mai nézettség: 1 )