Svédgomba saláta Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Gombasaláta

Svédgomba saláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.

Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svédgomba saláta.
3.50 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 159 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy lábosban olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát (Tipp: érdemes kézi vagy gépi szeletelővel előállítani a vékony szeleteket)
  • Ráöntjük a bort és hagyjuk a gombát a saját levében párolódni kb. 10 percig.
  • Megszórjuk a cukorral. Közben belefacsarjuk a citrom levét és befűszerezzük a babérlevéllel, bazsalikommal, kakukkfűvel és egy kis rozmaringgal is.
  • Sózzuk, megszórjuk egy kis őrölt borssal és ízlés szerint egy kis chilipehellyel. Nem kell, hogy csípős legyen, csak a chili kihozza a többi fűszer zamatát.
  • Ha megpuhult a gomba és elfőtte a levének nagy részét, akkor keverjük bele a paradicsompürét.
  • Most még beállíthatjuk, a savanykás- édes- sós ízek harmóniáját, ha kell utána édesítjük, vagy sózzuk.
  • A végén meglocsoljuk még egyszer olívaolajjal és jól elkeverjük. Ettől lesz a mártás szép fényes később.
  • Egy tálba szedjük és hűtőbe tesszük. Ha másnap fogyasztjuk, akkor még jobban összeérnek az ízei.
  • Sült húsokhoz, vagy egyszerűen pirítós kenyérhez isteni!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Svédgomba saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 159kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 5gZsír: 6gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gNátrium: 513mgKálium: 578mgÉlelmi rost: 3gCukor: 16gVitamin A: 921IUVitamin C: 17mgKalcium: 37mgVas: 2mg
Keyword gombás, saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 638, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating