Syrniki Syrniki

Syrniki

Palacsinta Tészták

Syrniki – Az orosz túrópalacsinták

Syrniki recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

A Syrniki egy finom orosz étel, amelynek alapja sajt és túró. A palacsintákra emlékeztető étel sokféle formában elkészíthető és nagyon népszerű az orosz konyhában. Az étel tökéletes reggelire vagy desszertként fogyasztható, és könnyen elkészíthető otthoni körülmények között.

Syrniki

Syrniki

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Syrniki.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Sütés/Főzés 20 minutes
Összesen 40 minutes
Fogás desszert
Konyha Orosz
Főre 4 főre
Kalória 486 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál
  • 10 dkg sajt reszelt
  • 4 evőkanál olaj

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot és a sót, majd alaposan keverjük össze.
  • Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd hagyjuk pihenni a masszát 10-15 percig, hogy a liszt jól beszívja a nedvességet.
  • Melegítsünk fel 2 evőkanál étolajat egy serpenyőben közepes lángon. Formázzunk kb. 10 db 7-8 cm átmérőjű, lapos palacsintát a masszából és tegyük a forró serpenyőbe. Süssük a Syrniki-t 2-3 percig, vagy amíg az alsó oldaluk szép aranybarna nem lesz.
  • Fordítsuk meg a Syrniki-t egy spatulával és süssük további 2-3 percig, vagy amíg az alsó oldaluk is aranybarna nem lesz.
  • Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes massza elfogy. Adjunk hozzá több olajat, ha szükséges.
  • Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és kínáljuk lekvárral vagy savanykás gyümölcsökkel.

Jegyzetek

Tálalás:

A Syrniki-t porcukorral szórtan és lekvárral vagy savanykás gyümölcsökkel tálaljuk. A palacsintákat egymásra halmozva vagy egymástól külön tányéron is lehet tálalni.
Jó étvágyat a Syrniki-hez!

Kalória

Kalória: 486kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 23gZsír: 30gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTranszzsír: 0.1gKoleszterin: 128mgNátrium: 880mgKálium: 188mgRost: 0.2gCukor: 25gA-vitamin: 544IUKalcium: 294mgVas: 1mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A syrniki, vagy túrós palacsinta, szláv eredetű étel, amely különösen népszerű Oroszországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban. A recept a múltban a paraszti konyhában alakult ki, és egyaránt kedvelt reggelire, uzsonnára vagy desszertként. A syrniki népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszerű elkészíteni, tápláló, és a túró, mint hozzávaló, széles körben elérhető és megfizethető volt.

Egészségügyi előnyök:

A syrniki egészséges választás azok számára, akik finom, de tápláló ételeket keresnek. A túró magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú, amely elősegíti az izomépítést és segít az egészséges testsúly megtartásában. A syrniki összetevői közül a tojás is fontos fehérjeforrás, és gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Variációk:

A syrniki ízét különböző ízesítésekkel gazdagíthatod, például fahéjjal, kardamommal vagy vaníliával. Próbáld ki egy kis reszelt citrom- vagy narancshéjjal a tésztában, hogy friss, citrusos ízt kölcsönözz neki. A tálalás során kísérletezhetsz különböző feltétekkel, mint a méz, lekvár, friss gyümölcsök, tejszínhab vagy akár egy szelet narancs vagy citrom a tányéron.

Érdekesség:

Bár a syrniki elsősorban a szláv konyha hagyományos eleme, hasonló ételek megtalálhatóak más kultúrákban is. A lengyel konyha például kínálja a „twarogowe racuchy”-t, amely egy hasonló túrós palacsinta, míg a litvánok a „varskes blynai”-t fogyasztják. A különböző országokban eltérő elnevezésekkel is találkozhatunk, mint például a „tvorozhniki” Oroszországban, vagy a „syrnyky” Ukrajnában. Ez az étel idővel nemzetközi népszerűségnek örvend, és a világ számos részén megtalálható éttermekben és otthoni konyhákban egyaránt.

(össznézettség: 378, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése