Szalagos fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 26 perc.
Szalagos fánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szalagos fánk.
Elkészítés
- A tejet és a vajat összelangyosítjuk, 1 teáskanál cukorral elkeverjük, felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót.
- A porcukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, beletesszük a rumot is.
- Összedolgozzuk a tésztát, alaposan kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk. Lefedve a duplájára kelesztjük.
- Lisztezett nyújtólapon 1-1,5 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A fánkokat konyharuhával letakarjuk, fél órán keresztül kelni hagyjuk.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
- A fánkokat a megkelt felükkel lefelé tesszük a forró olajba. Ne tegyünk túl sokat egyszerre, nőni fognak!
- A serpenyőt lefedjük, így sütjük a fánkokat 1-2 percig.
- Szűrőkanállal megfordítjuk, majd fedő nélkül sütjük őket további 1-2 percig.
- A fánkokat kiemeljük az olajból, papírtörlőre tesszük, ami felszívja a felesleges olajat.
- Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szalagos fánk-hoz!
Nutrition
Kalória: 966kcalSzénhidrát: 152gFehérje: 23gZsír: 30gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 349mgKálium: 396mgÉlelmi rost: 5gCukor: 47gVitamin A: 635IUVitamin C: 2mgKalcium: 142mgVas: 7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 382, mai nézettség: 1 )