Szalagos fánk

Szalagos fánk

Szalagos fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 26 perc.

Szalagos fánk

Szalagos fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szalagos fánk.
4.85 Értékelés 13 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 6 perc
Teljes idő 26 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 966 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • A tejet és a vajat összelangyosítjuk, 1 teáskanál cukorral elkeverjük, felfuttatjuk benne az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót.
  • A porcukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, beletesszük a rumot is.
  • Összedolgozzuk a tésztát, alaposan kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk. Lefedve a duplájára kelesztjük.
  • Lisztezett nyújtólapon 1-1,5 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • A fánkokat konyharuhával letakarjuk, fél órán keresztül kelni hagyjuk.
  • Serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
  • A fánkokat a megkelt felükkel lefelé tesszük a forró olajba. Ne tegyünk túl sokat egyszerre, nőni fognak!
  • A serpenyőt lefedjük, így sütjük a fánkokat 1-2 percig.
  • Szűrőkanállal megfordítjuk, majd fedő nélkül sütjük őket további 1-2 percig.
  • A fánkokat kiemeljük az olajból, papírtörlőre tesszük, ami felszívja a felesleges olajat.
  • Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szalagos fánk-hoz!

Nutrition

Kalória: 966kcalSzénhidrát: 152gFehérje: 23gZsír: 30gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 349mgKálium: 396mgÉlelmi rost: 5gCukor: 47gVitamin A: 635IUVitamin C: 2mgKalcium: 142mgVas: 7mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 382, mai nézettség: 1 )