Szalonnás burgonyasaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Szalonnás burgonyasaláta
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 7,5 dkg füstölt szalonna húsos
- 4 evőkanál fűszerecet
- 75 ml húsleves kockából is készíthetjük,
- 50 ml étolaj
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A burgonyát héjába megfőzzük, lehámozzuk, majd ha kihűlt vékonyra szeleteljük.
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk.
- Hozzáöntjük a fűszerecetet és a húslevest, majd az egészet a burgonyára öntjük és óvatosan átforgatjuk, hogy össze ne törjön.
- Tetejére öntjük az étolajat, majd sóval és borssal fűszerezzük.
- Hogy az ízek összeérjenek állni hagyjuk kb. 1 órát.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Szalonnás burgonyasaláta-hoz!
Kalória
Kalória: 326kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 4gZsír: 21gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 12mgNátrium: 274mgKálium: 740mgRost: 4gCukor: 2gA-vitamin: 35IUC-vitamin: 34mgKalcium: 29mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 237, mai nézettség: 1 )