Szavarin recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Szavarin
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szavarin.
Hozzávalók
a tésztához:
a sziruphoz:
- 4 dl víz
- 20 dkg cukor
- 1 db rum aroma
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A tésztához a lisztet tálba szitáltam, mélyedést csináltam a közepébe, ide öntöttem a tejbe feloldott cukrot és élesztőt,( nem kell külön felfuttatni!) a tojásokat, legvégül a sót. Hólyagosra kevertem, a tálat szorosan lefedtem egy folpackkal, meleg helyen 30 percet hagytam kelni.
- Ez idő alatt, elkészítettem a szirupot. A vizet a cukorral feltettem főni, amikor már gyöngyözve elkezdett forrni, lehúztam a tűzről, hozzáadtam a rum aromát.
- A megkelt tésztát, kanál segítségével, margarinnal kikent kosárkákba, háromnegyedig töltöttem, és még hagytam 15 percig kelni.
- Erre a célra árulnak nagyobb kosárkákat, nekem a kisebb fajta van, ebből a masszából 12 db. lett, viszont hamarabb sülnek meg. Akinek nincs ilyen formája sem, nyugodtan kisütheti muffin formában is.
- A már megkelt tésztát, előmelegített sütőben,180°C fokon, 25 percig sütöttem. Kivéve a formából, hagytam langyosra hűlni, megfordítva, kalapot vágtam az aljából, és a szirupban megúsztattam őket.
- A tejszínhez hozzáadtam a vaníliás cukrot, kemény habbá vertem, majd nyomózsákkal a kalapok alatt megtöltöttem a sütiket. 2-3 órát, de a legjobb ha másnapig állni hagyjuk, így még jobban átjárják az ízek.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szavarin-hoz!
Tápérték
Kalória: 243kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 4gZsír: 10gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 55mgKálium: 73mgÉlelmi rost: 1gCukor: 19gVitamin A: 305IUVitamin C: 1mgKalcium: 35mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 724, mai nézettség: 1 )