Szecsuáni marhahús recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Szecsuáni marhahús
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szecsuáni marhahús.
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús
- 1 db tojásfehérje
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 4 dkg szójaszósz
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika sárga húsú
- 1 db paprika zöld húsú
- 2 db csilipaprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 db padlizsán kisebb
- 5 cm gyömbér
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál rizsecet
- 2 evőkanál rizsbor
- olaj
- só
- fekete bors
Elkészítés
- A húst szeleteljük fel, a tojásfehérjét keverjük össze a keményítővel és 1 ek. szójaszósszal, majd tegyük bele a húst, és hagyjuk benne állni.
- A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk vékony karikára.
- A paprikát és a csilit vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
- A póréhagymát hosszában csíkozzuk fel.
- A padlizsánt kockázzuk fel, a gyömbért hámozzuk fel, és vágjuk apróra.
- A cukrot keverjük össze a maradék szójaszósszal, a rizsecettel és a rizsborral.
- Az olajat hevítsük fel a wokban, és kevergetve nagy lángon süssük meg benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- Kis olajat hevítsük fel, és pirítsuk meg benne a padlizsánt, a hagymát, a gyömbért és a többi zöldséget. Nyomjuk bele a fokhagymát, és erős lángon kevergetve pirítsuk meg.
- Tegyük hozzá a húst, öntsük hozzá a kikevert szószt, majd forraljuk össze. rizs kíséretében tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Szecsuáni marhahús-hoz!
Kalória
Kalória: 515kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 27gZsír: 28gTelített zsír: 10gTrans Fat: 2gKoleszterin: 89mgNátrium: 973mgKálium: 1039mgRost: 7gCukor: 14gA-vitamin: 3305IUC-vitamin: 80mgKalcium: 129mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 726, mai nézettség: 1 )