Szederleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Szederleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szederleves.
Hozzávalók
- 30 dkg fekete szeder
- 6 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 liter víz
- 6 db szegfűszeg
- 2 mokkáskanál fahéj őrölt
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál rizsliszt
Elkészítés
- A hideg vízbe tedd fel a szedret főni. Add hozzá a sót, a citrom reszelt héját, a szegfűszeget és a fahéjat.
- Keverd bele joghurtba a lisztet és a cukrokat. Amikor a víz felforrt, szedj valamennyi forró lét a joghurtos masszába és jól keverd el benne, csak ezután öntsd vissza a gyümölcsléhez folyamatos kevergetés mellett.
- Még 4-5 percig főzd, majd zárd el és jól lehűtve tálald.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szederleves-hez!
Tápérték
Kalória: 207kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 6gZsír: 4gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 13mgNátrium: 269mgKálium: 424mgÉlelmi rost: 11gCukor: 25gVitamin A: 458IUVitamin C: 42mgKalcium: 234mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 538, mai nézettség: 1 )