Szedres-mascarponés kocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 42 perc.
Szedres-mascarponés kocka
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres-mascarponés kocka.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgáját 8 dkg cukorral elkeverjük, és belereszeljük egy narancs héját.
- A fehérjét egy dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához adjuk. Szép lassan óvatos kevergetés mellett a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Egy magasabb sütőformában sütőpapíron megsütjük 170°C fokon, körülbelül 10-12 perc alatt.
- A maradék cukrot egy edényben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tisztított szedret. Jó puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt az szederszószt hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- A megsült piskótát három részbe vágjuk. Legalább 10 cm magasnak kell lennie a 3 szeletnek egymáson. Rétegenként belekenjük a mascarponés szedret.
- Közben egy keverőtálban, vízgőzön étcsokoládét hevítünk. A megolvadt csokival bevonjuk teljesen az szedres piskótát. Oldalát és tetejét is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szedres-mascarponés kocka-hoz!
Tápérték
Kalória: 865kcalSzénhidrát: 96gFehérje: 19gZsír: 45gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 285mgNátrium: 497mgKálium: 566mgÉlelmi rost: 8gCukor: 53gVitamin A: 996IUVitamin C: 20mgKalcium: 354mgVas: 9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 225, mai nézettség: 1 )