Szedres panna cotta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Szedres panna cotta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres panna cotta.
Hozzávalók
Elkészítés
- A zselatint kevés vízben, felolvasztjuk, majd mikróban felmelegítjük, kihűtjük.
- A szederből pár szemet félre teszünk a díszítésre, a többit a cukorral botmixerrel pürésítjük.
- A mascarponét össze keverjük a szederpürével, ízesítjük cukorral és a citrom levével, a végén belekeverjük a zselatint is.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a szedres krémbe.
- Vízzel kiöblítünk 6 szufflé formát, megtöltjük a krémmel őket, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
- Tálaláskor forró vízbe mártjuk a szufflé formákat, óvatosan kiborítjuk belőle szedres pannacottát és a félretett szeder szemekkel feldíszítve tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Szedres panna cotta-hoz!
Kalória
Kalória: 310kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 6gZsír: 27gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 70mgNátrium: 36mgKálium: 55mgRost: 2gCukor: 9gA-vitamin: 949IUC-vitamin: 8mgKalcium: 84mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 375, mai nézettség: 1 )