Szedres panna cotta Szedres panna cotta

Szedres panna cotta

Édes krém

Szedres panna cotta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Szedres panna cotta

Szedres panna cotta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres panna cotta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összesen 20 minutes
Course desszert
Konyha Olasz
Főre 6 főre
Kalória 310 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 bögre szeder
  • 25 dkg mascarpone
  • 1.25 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítés
 

  • A zselatint kevés vízben, felolvasztjuk, majd mikróban felmelegítjük, kihűtjük.
  • A szederből pár szemet félre teszünk a díszítésre, a többit a cukorral botmixerrel pürésítjük.
  • A mascarponét össze keverjük a szederpürével, ízesítjük cukorral és a citrom levével, a végén belekeverjük a zselatint is.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a szedres krémbe.
  • Vízzel kiöblítünk 6 szufflé formát, megtöltjük a krémmel őket, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
  • Tálaláskor forró vízbe mártjuk a szufflé formákat, óvatosan kiborítjuk belőle szedres pannacottát és a félretett szeder szemekkel feldíszítve tálaljuk.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Szedres panna cotta-hoz!

Kalória

Kalória: 310kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 6gZsír: 27gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 70mgNátrium: 36mgKálium: 55mgRost: 2gCukor: 9gA-vitamin: 949IUC-vitamin: 8mgKalcium: 84mgVas: 1mg
Keyword desszert, szedres
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 375, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése