Székelykáposzta
Egytálételek Húsos

Székelykáposzta

Székelykáposzta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 105 perc.

Székelykáposzta

Székelykáposzta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Székelykáposzta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 596 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg sertéshús apróra vágva
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 3 evőkanál olaj
  • ? db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • víz
  • 1 teáskanál édes fűszerpaprika
  • fekete bors
  • biovegeta
  • köménymag
  • 1 babérlevél

a habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés
 

  • A húst nagyjából centis kockákra vágtam. A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst és fehéredésig sütöttem. Pirospaprikával meghintettem és kevés vízzel felöntöttem. Sóztam, fűszereztem, a zúzott fokhagymával ízesítettem,
  • Kis lángon, fedő alatt félpuhára pároltam, de közben szükség szerint pótoltam a vizet, nehogy leégjen.
  • Eközben a káposztát megkóstoltam, ha nagyon savanyút kapok, akkor azt picit kiáztatom, mert utólag nehéz helyrehozni. Miután kinyomkodtam belőle a felesleges vizet kicsit aprítok rajta, általában túl hosszú szálú.
  • A félig kész húshoz adtam, összekevertem és még annyi vizet öntöttem hozzá, hogy ellepje. A hús teljes puhulásáig tovább pároltam, az idő itt a hús milyenségétől is függ, figyelni kell. Ha nagyon besűrűsödik, akkor a vizet szintén utána kell még önteni.
  • Mikor minden megpuhult, jöhet a habarás. A lisztet a tejföllel simára keverjük és hőkiegyenlítéssel a káposztához adjuk. Még egyet forralunk rajt, hogy a liszt nyers ízét elvegyük.
  • Én most nem tettem hozzá egyáltalán lisztet, kóstoltam már így többször, mi ilyen hígan is szeretjük.
  • Forrón, friss kenyérrel tálaltam.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Székelykáposzta-hoz!

Nutrition

Kalória: 596kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 26gZsír: 47gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 116mgNátrium: 901mgKálium: 902mgÉlelmi rost: 6gCukor: 10gVitamin A: 1238IUVitamin C: 93mgKalcium: 167mgVas: 3mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 135, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating