Szicíliai rakott padlizsán Szicíliai rakott padlizsán

Szicíliai rakott padlizsán

Egytálételek

Szicíliai rakott padlizsán recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

Szicíliai rakott padlizsán

Szicíliai rakott padlizsán

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szicíliai rakott padlizsán.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 726 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A padlizsánt megmossuk, leszárogatjuk. A végeit levágjuk és nagyjából 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. Megsózzuk , 20-30 percet pihentetjük, majd kinyomkodjuk és 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészültünk vele, félrerakjuk.
  • Elkészítjük a paradicsomos-húsos ragut, amihez elsőként összeturmixoljuk a paradicsom konzervet. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk majd, 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a vékonyra felvágott fokhagymát és fél percig együtt pirítjuk. A paradicsomlével felöntjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük.
  • A répát megpucoljuk, apróra vágjuk, a hússal együtt a paradicsomos alapba keverjük. 15-20 perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk.
  • Ha minden elkészült, előveszünk egy közepes hőálló tálat. A tál aljába lerakunk egy sor padlizsánt, erre rásimítunk a raguból egy részt. Utána a karikákra vágott főtt tojás következik, erre a vékony csíkokra vágott sonka, és legvégül a parmezán. Ezután ismét egy sor padlizsán… addig rakjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön, majd erre rászeleteljük a mozzarella sajtot.
  • Előmelegített sütőbe kb.fél órát sütjük. ( 180-190°C,légkeveréses 170 °C )

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szicíliai rakott padlizsán-hoz!

Tápérték

Kalória: 726kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 50gZsír: 47gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 336mgNátrium: 1289mgKálium: 1352mgÉlelmi rost: 10gCukor: 15gVitamin A: 3605IUVitamin C: 18mgKalcium: 609mgVas: 5mg
Keyword egytálétel, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 180, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating