Szilvás gombóc Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Édes sütemény Sütemény

Szilvás gombóc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás gombóc.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1061 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és megfőzzük.
  • A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, a burgonyát áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Az áttört, kihűtött burgonyát elkeverjük a liszttel, kb. 3 dkg margarinnal, pici sóval, majd alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat.
  • Lisztezett deszkán 4-5mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat, majd éles késsel vagy derelyevágóval négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy szem porcukros-fahéjas szilvaszemet teszünk, majd a csücsköket összefogva gombócokká formáljuk őket.
  • A gombócokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd ha víz felszínre felemelkedtek szűrőkanállal kiszedjük.
  • Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szilvás gombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 1061kcalSzénhidrát: 184gFehérje: 20gZsír: 29gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gNátrium: 507mgKálium: 1610mgÉlelmi rost: 14gCukor: 53gVitamin A: 2036IUVitamin C: 73mgKalcium: 134mgVas: 8mg
Keyword sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 170, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése