Szilvás gombóc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Szilvás gombóc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás gombóc.
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és megfőzzük.
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, a burgonyát áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
- Az áttört, kihűtött burgonyát elkeverjük a liszttel, kb. 3 dkg margarinnal, pici sóval, majd alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat.
- Lisztezett deszkán 4-5mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat, majd éles késsel vagy derelyevágóval négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy szem porcukros-fahéjas szilvaszemet teszünk, majd a csücsköket összefogva gombócokká formáljuk őket.
- A gombócokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd ha víz felszínre felemelkedtek szűrőkanállal kiszedjük.
- Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Jegyzet
Jó étvágyat a Szilvás gombóc-hoz!
Kalória
Kalória: 1061kcalSzénhidrát: 184gFehérje: 20gZsír: 29gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gNátrium: 507mgKálium: 1610mgRost: 14gCukor: 53gA-vitamin: 2036IUC-vitamin: 73mgKalcium: 134mgVas: 8mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 189, mai nézettség: 1 )