Szilvás lepény Szilvás lepény

Szilvás lepény

Pite Sütemény

Szilvás lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.

Szilvás lepény

Szilvás lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás lepény.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 995 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a lekenéshez:

Elkészítés
 

  • Először itt a tölteléket készítettem el: a szilvát kimagoztam, felaprítottam. Egy lábosban elkevertem cukorral, a fűszerekkel és alacsony fokozaton megfőztem. Először levet engedett, ezt pároltam el. A vége felé belekevertem a pudingport, de ezzel csak 1 percet forraltam állandó keverés mellett. Kihűtöttem.
  • A lisztre reszeltem a hideg vajat, a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy fél órára hűtőbe tettem, majd 2 részre osztottam, kinyújtottam és egy 32x22 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
  • Az alsó tésztarétegre rákanalaztam a szilvatölteléket, majd ráterítettem a tészta másik felét. Villával megszurkáltam és tojássárgájával lekentem. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
  • Célszerű megvárni, míg kihűl, akkor lehet szépen szelni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szilvás lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 995kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 12gZsír: 55gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 2gKoleszterin: 226mgNátrium: 932mgKálium: 530mgÉlelmi rost: 6gCukor: 53gVitamin A: 2577IUVitamin C: 24mgKalcium: 133mgVas: 5mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 816, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating