Szilvás lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.
Szilvás lepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás lepény.
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
- 1 kg szilva kimagozva
- cukor ízlés szerint
- 1 kávéskanál fahéj őrölt
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás pudingpor
a lekenéshez:
- 1 db tojássárgája
Elkészítés
- Először itt a tölteléket készítettem el: a szilvát kimagoztam, felaprítottam. Egy lábosban elkevertem cukorral, a fűszerekkel és alacsony fokozaton megfőztem. Először levet engedett, ezt pároltam el. A vége felé belekevertem a pudingport, de ezzel csak 1 percet forraltam állandó keverés mellett. Kihűtöttem.
- A lisztre reszeltem a hideg vajat, a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy fél órára hűtőbe tettem, majd 2 részre osztottam, kinyújtottam és egy 32x22 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
- Az alsó tésztarétegre rákanalaztam a szilvatölteléket, majd ráterítettem a tészta másik felét. Villával megszurkáltam és tojássárgájával lekentem. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
- Célszerű megvárni, míg kihűl, akkor lehet szépen szelni.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Szilvás lepény-hez!
Kalória
Kalória: 995kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 12gZsír: 55gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTranszzsír: 2gKoleszterin: 226mgNátrium: 932mgKálium: 530mgRost: 6gCukor: 53gA-vitamin: 2577IUC-vitamin: 24mgKalcium: 133mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 855, mai nézettség: 1 )