Szilvás lepény Szilvás lepény

Szilvás lepény

Pite Sütemény

Szilvás lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.

Szilvás lepény

Szilvás lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás lepény.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 30 minutes
Sütés/Főzés 55 minutes
Összesen 1 hour 25 minutes
Fogás desszert
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 995 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a lekenéshez:

Elkészítés
 

  • Először itt a tölteléket készítettem el: a szilvát kimagoztam, felaprítottam. Egy lábosban elkevertem cukorral, a fűszerekkel és alacsony fokozaton megfőztem. Először levet engedett, ezt pároltam el. A vége felé belekevertem a pudingport, de ezzel csak 1 percet forraltam állandó keverés mellett. Kihűtöttem.
  • A lisztre reszeltem a hideg vajat, a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy fél órára hűtőbe tettem, majd 2 részre osztottam, kinyújtottam és egy 32x22 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
  • Az alsó tésztarétegre rákanalaztam a szilvatölteléket, majd ráterítettem a tészta másik felét. Villával megszurkáltam és tojássárgájával lekentem. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
  • Célszerű megvárni, míg kihűl, akkor lehet szépen szelni.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Szilvás lepény-hez!

Kalória

Kalória: 995kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 12gZsír: 55gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTranszzsír: 2gKoleszterin: 226mgNátrium: 932mgKálium: 530mgRost: 6gCukor: 53gA-vitamin: 2577IUC-vitamin: 24mgKalcium: 133mgVas: 5mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 855, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése