Szilvás rácsos pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Szilvás rácsos pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás rácsos pite.
Hozzávalók
a tetejére:
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a többi alapanyagokat és jó alaposan összegyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd megszórjuk fahéjjal és óvatosan összekeverjük a kezünkkel.
- A tészta 2/3 részét kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, megkenjük lekvárral és a szilvákat szépen rátesszük a tetejére. A maradék tésztából elkészítjük a rácsokat,majd tojással lekenjük a tésztát.
- Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szilvás rácsos pite-hez!
Tápérték
Kalória: 744kcalSzénhidrát: 102gFehérje: 11gZsír: 34gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 67mgNátrium: 671mgKálium: 259mgÉlelmi rost: 4gCukor: 36gVitamin A: 1735IUVitamin C: 10mgKalcium: 176mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 266, mai nézettség: 1 )