Szőlős szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Szőlős szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szőlős szelet.
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
a szóráshoz:
Elkészítés
- A sütés előtti napon leforrázzuk az összes mandulát, leszűrjük, és lehúzzuk a héját. Ha megszáradt, finomra daráljuk.
- A leveles tésztát hagyjuk felengedni.
- Az omlós tésztához a vajat a cukorral és a tojássárgájával krémesre keverjük, majd beleforgatunk 20 dkg darált mandulát, a lisztet, a cseresznyepálinkát és a fahéjat. Az omlós tésztát zsiradékkal megkent sütőlapra simítjuk.
- A leveles tésztát hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. 3-3 csíkból copfot fonunk, és az omlós tésztalap köré helyezzük. A sütőt 190°C fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) felmelegítjük.
- A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
- Szétválasztjuk a tojásokat.
- A tojássárgáját a puha vajjal és 10 dkg cukorral krémesre keverjük.
- A tojásfehérjét a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe forgatjuk. Hozzáadunk 20 dkg őrölt mandulát, a keményítőt, a szőlőt, majd a tölteléket a tésztára simítjuk.
- A süteményt körülbelül 45 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Szőlős szelet-hez!
Kalória
Kalória: 824kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 14gZsír: 53gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 195mgNátrium: 323mgKálium: 465mgRost: 6gCukor: 47gA-vitamin: 1159IUC-vitamin: 4mgKalcium: 129mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 412, mai nézettség: 1 )