Szőlős szelet Szőlős szelet

Szőlős szelet

Gyümölcsös sütemény Sütemény

Szőlős szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Szőlős szelet

Szőlős szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szőlős szelet.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 45 minutes
Összesen 1 hour 5 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 12 főre
Kalória 824 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a szóráshoz:

Elkészítés
 

  • A sütés előtti napon leforrázzuk az összes mandulát, leszűrjük, és lehúzzuk a héját. Ha megszáradt, finomra daráljuk.
  • A leveles tésztát hagyjuk felengedni.
  • Az omlós tésztához a vajat a cukorral és a tojássárgájával krémesre keverjük, majd beleforgatunk 20 dkg darált mandulát, a lisztet, a cseresznyepálinkát és a fahéjat. Az omlós tésztát zsiradékkal megkent sütőlapra simítjuk.
  • A leveles tésztát hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. 3-3 csíkból copfot fonunk, és az omlós tésztalap köré helyezzük. A sütőt 190°C fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) felmelegítjük.
  • A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
  • Szétválasztjuk a tojásokat.
  • A tojássárgáját a puha vajjal és 10 dkg cukorral krémesre keverjük.
  • A tojásfehérjét a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe forgatjuk. Hozzáadunk 20 dkg őrölt mandulát, a keményítőt, a szőlőt, majd a tölteléket a tésztára simítjuk.
  • A süteményt körülbelül 45 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Szőlős szelet-hez!

Kalória

Kalória: 824kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 14gZsír: 53gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 195mgNátrium: 323mgKálium: 465mgRost: 6gCukor: 47gA-vitamin: 1159IUC-vitamin: 4mgKalcium: 129mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 412, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése