Sztracsatella szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Sztracsatella szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sztracsatella szelet.
Elkészítés
- A tojások sárgáját és a búzadarát a cukorral és csipet sóval a liter tejben megfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
- A habtejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele egy fél tábla csokit és óvatosan keverjük el benne.
- Vegyünk egy megfelelő méretű edényt -én egy ovális üvegtepsit választottam, amely kb 30 cm hosszú és 21,5 cm széles. Kicsit változtatva a recepten a krém 1/3-át az edény aljába kenjük, majd a babapiskóta felével (amely 10 darab volt) kirakjuk úgy, hogy a babapiskótákat rumaromás tejbe forgatjuk előtte, míg megszívják magukat a folyadékkal.
- A babapiskóta tetejére rákenjük a tejszínes csokis habkeverék felét, majd újabb réteg krém, babapiskóta, tejszínhab következik.
- A tetejére rákerül a maradék krém, amit szépen eligazítunk és megszórjuk a reszelt tábla csoki másik felével.
- Hűtőben pihentetjük, majd ügyességünktől függően szépen, illetve kevésbé szépen szedünk belőle. Mindegy, hogy a tálalás hogyan sikerül, mert az íze a lényeg és az nagyon jó.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sztracsatella szelet-hez!
Tápérték
Kalória: 866kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 16gZsír: 45gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 129mgNátrium: 498mgKálium: 453mgÉlelmi rost: 4gCukor: 59gVitamin A: 1612IUVitamin C: 1mgKalcium: 252mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 890, mai nézettség: 1 )