Sztracsatella szelet
Édes sütemény Sütemény

Sztracsatella szelet

Sztracsatella szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Sztracsatella szelet

Sztracsatella szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sztracsatella szelet.
5 csillag 1 értékelés alapján
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 866 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 csipet

az áztatáshoz:

  • tej kevés
  • rumaroma

Elkészítés
 

  • A tojások sárgáját és a búzadarát a cukorral és csipet sóval a liter tejben megfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
  • A habtejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele egy fél tábla csokit és óvatosan keverjük el benne.
  • Vegyünk egy megfelelő méretű edényt -én egy ovális üvegtepsit választottam, amely kb 30 cm hosszú és 21,5 cm széles. Kicsit változtatva a recepten a krém 1/3-át az edény aljába kenjük, majd a babapiskóta felével (amely 10 darab volt) kirakjuk úgy, hogy a babapiskótákat rumaromás tejbe forgatjuk előtte, míg megszívják magukat a folyadékkal.
  • A babapiskóta tetejére rákenjük a tejszínes csokis habkeverék felét, majd újabb réteg krém, babapiskóta, tejszínhab következik.
  • A tetejére rákerül a maradék krém, amit szépen eligazítunk és megszórjuk a reszelt tábla csoki másik felével.
  • Hűtőben pihentetjük, majd ügyességünktől függően szépen, illetve kevésbé szépen szedünk belőle. Mindegy, hogy a tálalás hogyan sikerül, mert az íze a lényeg és az nagyon jó.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sztracsatella szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 866kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 16gZsír: 45gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 129mgNátrium: 498mgKálium: 453mgÉlelmi rost: 4gCukor: 59gVitamin A: 1612IUVitamin C: 1mgKalcium: 252mgVas: 4mg
Keyword sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 22, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating