Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással

Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással

Húsételek Sertés

Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással

Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 859 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • tarka bors
  • 5 dkg vaj

a mártáshoz:

a krumplipüréhez:

Elkészítés
 

  • A mártással kezdem a főzést. A vajat lábosban felolvasztom, karamellízálom rajta a cukrot. Óvatosan felöntöm a levessel, vélhetően pöfögni-fröcskölni fog és a cukor bemerevedik, de nem kell megijedni, majd felolvad a hőtől.
  • A folyadékba beledobom a csillagánizst, gyömbért, fahéjat, rozmaringot, a hagymát egészben. Hozzáadom a szilvát, sózom, borsozom, beleöntöm a bort is és addig főzöm, amíg a szilva felpuhul és a leve kissé besűrűsödik. (A csillagánizst 5 perc után kivettem, mert nem akartam, hogy medvecukor ízű legyen az egész, a hagymát pedig akkor távolítottam el, amikor már megüvegesedett.)
  • Ekkor hozzáteszem a narancskockákat és még pár percig forralom. Ha kész, hűlni hagyom.
  • Utána elkészítem a pürét a szokásos módon.
  • A húst keresztben 4-5 centi vastag szeletekre-érmékre vágom, lapjára fordítom és tenyérrel meglapogatom, tarka borsot tekerek rá.
  • Mielőtt a püré teljesen elkészülne, előveszem a serpenyőt, diónyi vajat és egy-két evőkanál olajat forrósítok, beleteszem a húst és 5-6 perc alatt megsütöm, a sütés közben sózom. Akkor jó, ha kívül szép barna kérget kap, de belül még majdnem rózsaszín, lédús.
  • A húst tányérra szedem, meglocsolom 3-4 evőkanál mártással és krumplipürével körítem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szűzérmék aszalt szilvás-narancsos mártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 859kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 34gZsír: 40gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 174mgNátrium: 1466mgKálium: 2123mgÉlelmi rost: 11gCukor: 30gVitamin A: 1857IUVitamin C: 68mgKalcium: 137mgVas: 4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 374, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating