Tárkonyos raguleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Tárkonyos raguleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tárkonyos raguleves.
Hozzávalók
- 40 dkg sertéscomb
- 2 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db zeller kisebb
- 1 doboz borsó kicsi doboz
- só
- fekete bors
- fűszerpaprika őrölt
- tárkony
- bazsalikom
- citromlé
- olaj
- 3 db burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal, bazsalikommal, citromlével ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk.
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és hasonló nagyságú darabokra vágjuk (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé). Mikor a hús félig megpuhult, rárakjuk a zöldségeket, a borsót, majd kicsit később a burgonyát is hozzáadjuk, és addig főzzük míg minden puha nem lesz.
- Ekkor a tejszínt elkeverjük a liszttel, és a leveshez keverjük, egyet forralunk rajta és kész a levesünk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tárkonyos raguleves-hez!
Kalória
Kalória: 956kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 31gZsír: 63gTelített zsír: 26gTrans Fat: 1gKoleszterin: 175mgNátrium: 481mgKálium: 1840mgRost: 14gCukor: 15gA-vitamin: 10026IUC-vitamin: 122mgKalcium: 184mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 392, mai nézettség: 1 )