Tárkonyos vaddisznó raguleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Tárkonyos vaddisznó raguleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tárkonyos vaddisznó raguleves.
Hozzávalók
- 50 dkg vaddisznóhús kicsontozott
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 4 db gomba
- 4 db burgonya nagyobb
- 1 kocka erőleveskocka
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fűszerpaprika őrölt
- só
- fekete bors
Elkészítés
- A megtisztított húst leöblítjük, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
- Olajat forrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a húst is rádobjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk, ügyelve arra, hogy kevés folyadék mindig legyen alatta, ha kell, vizet öntünk hozzá.
- Közben kb. 1,3 liter vízben feloldjuk a
- leveskockákat, majd beledobjuk a krumplit és a sárgarépát. Mikor majdnem megfőttek, beledobjuk a gombát és a tárkonyt.
- Ha minden puhára főtt, hozzáadjuk a vaddisznópörköltet, felforraljuk.
- A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha kell, sózzuk. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
Jegyzet
Jó étvágyat a Tárkonyos vaddisznó raguleves-hez!
Kalória
Kalória: 439kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 33gZsír: 19gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 22mgNátrium: 630mgKálium: 744mgRost: 4gCukor: 6gA-vitamin: 2100IUC-vitamin: 29.7mgKalcium: 100mgVas: 1.3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 130, mai nézettség: 1 )