Tavaszi pórés tekercs Tavaszi pórés tekercs

Tavaszi pórés tekercs

Ínyenc receptek Tapas

Tavaszi pórés tekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Tavaszi pórés tekercs

Tavaszi pórés tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tavaszi pórés tekercs.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 484 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db póréhagyma vastag
  • 20 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 10 dkg lucerna csíra
  • 1 doboz vörös kaviár
  • fekete bors őrölt
  • fogpiszkáló
  • szójaszósz

Elkészítés
 

  • Vágjuk le a póréhagyma gyökér felőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
  • Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vizet. A szét választott leveleket egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póré leveleket, csöpögtessük le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.
  • A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsajttal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.
  • A villával fellazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével. A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
  • Szedjük a póré leveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.
  • A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sorakoztatjuk a tekercseket.
  • A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tavaszi pórés tekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 484kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 25gZsír: 21gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 186mgNátrium: 1646mgKálium: 756mgÉlelmi rost: 7gCukor: 15gVitamin A: 3050IUVitamin C: 38mgKalcium: 460mgVas: 13mg
Keyword tapas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 107, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating