Tavaszi pórés tekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Tavaszi pórés tekercs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tavaszi pórés tekercs.
Hozzávalók
- 2 db póréhagyma vastag
- 20 dkg kecskesajt
- 1 evőkanál szezámmag
- 10 dkg lucerna csíra
- 1 doboz vörös kaviár
- só
- fekete bors őrölt
- fogpiszkáló
- szójaszósz
Elkészítés
- Vágjuk le a póréhagyma gyökér felőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
- Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vizet. A szét választott leveleket egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póré leveleket, csöpögtessük le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.
- A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsajttal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.
- A villával fellazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével. A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
- Szedjük a póré leveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.
- A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sorakoztatjuk a tekercseket.
- A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tavaszi pórés tekercs-hez!
Kalória
Kalória: 484kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 25gZsír: 21gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 186mgNátrium: 1646mgKálium: 756mgRost: 7gCukor: 15gA-vitamin: 3050IUC-vitamin: 38mgKalcium: 460mgVas: 13mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 131, mai nézettség: 1 )