Tejes kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Tejes kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejes kifli.
Elkészítés
- A tejet meglangyosítottam, majd beleszórtam a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Meghintettem a tetejét liszttel és meleg helyen hagytam felfutni. Közben kimértem a többi hozzávalót.
- A kelesztőtálba szitáltam a lisztet, közepébe mélyedést alakítottam és ide tettem a többi anyagot. A felfuttatott élesztővel addig kell gyúrni a tésztát, míg az el nem válik az edény falától. Ezután meleg helyen egy órát kelesztettem.
- A tésztát kinyújtottam 3-4 mm vastagra és nagy háromszögeket vágtam belőle. a háromszögeket kiflivé sodortam és sütőpapírral lefedett lemezre tettem őket.
- Sütés előtt megkentem a felületüket vízzel, ilyenkor meg is lehet szórni valami ízesítő és/vagy díszítő anyaggal is, pl. reszelt sajt, köménymag, szezámmag vagy nagy szemű só. 190°C fokon 20 percig sütöttem.
- Ha lehűltek a kiflik, már fogyaszthatók is!
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tejes kifli-hez!
Kalória
Kalória: 762kcalSzénhidrát: 143gFehérje: 24gZsír: 10gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 14mgNátrium: 1550mgKálium: 413mgRost: 6gCukor: 11gA-vitamin: 361IUC-vitamin: 0.03mgKalcium: 168mgVas: 8mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 192, mai nézettség: 1 )