Tejes pite Tejes pite

Tejes pite

Pite Sütemény

Tejes pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Tejes pite

Tejes pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejes pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 711 kcal

Hozzávalók
  

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is.
  • A nagy tepsit alaposan kikenjük vajjal és beleöntjük a tésztát. 200°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc elteltével 170°C fokra mérsékeljük a hőfokot. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
  • Porckorral és lekvárral tálaljuk még melegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejes pite-hez!

Tápérték

Kalória: 711kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 24gZsír: 20gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 314mgNátrium: 487mgKálium: 541mgÉlelmi rost: 2gCukor: 51gVitamin A: 1500IUKalcium: 260mgVas: 4.5mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 433, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating