Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell.
Hozzávalók
Elkészítés
- A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
- A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk.
- A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
- Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell-hez!
Kalória
Kalória: 762kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 70gZsír: 43gTelített zsír: 9gTranszzsír: 1gKoleszterin: 293mgNátrium: 701mgKálium: 1232mgRost: 1gCukor: 1gA-vitamin: 443IUC-vitamin: 5mgKalcium: 78mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 733, mai nézettség: 1 )