Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Csirke Szárnyas

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 762 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
  • A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk.
  • A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
  • Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell-hez!

Nutrition

Kalória: 762kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 70gZsír: 43gTelített zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 293mgNátrium: 701mgKálium: 1232mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 443IUVitamin C: 5mgKalcium: 78mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword csirke, fokhagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 644, mai nézettség: 1 )