Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Csirke Szárnyas

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 30 minutes
Sütés/Főzés 1 hour
Összesen 1 hour 30 minutes
Fogás főétel
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 762 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
  • A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk.
  • A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
  • Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell-hez!

Kalória

Kalória: 762kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 70gZsír: 43gTelített zsír: 9gTranszzsír: 1gKoleszterin: 293mgNátrium: 701mgKálium: 1232mgRost: 1gCukor: 1gA-vitamin: 443IUC-vitamin: 5mgKalcium: 78mgVas: 3mg
Keyword csirke, fokhagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 733, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése