Tejfölben sült sajtos karaj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Tejfölben sült sajtos karaj
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben sült sajtos karaj.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéskaraj kicsontozott
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük.
- A hagymát vékony szeletekre vágjuk, olajban megpároljuk és félretesszük.
- A fűszerezett hússzeleteket serpenyőben átsütjük, majd egy olajozott tepsibe rakjuk, egy rétegben rászórjuk a párolt hagymát, ráreszeljük a sajtot és a tetejére ráöntjük a kevés vízzel összekevert tejfölt. Sütőben kb. 40 percig sütjük, míg teteje megpirul.
- Krumplival, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejfölben sült sajtos karaj-hoz!
Tápérték
Kalória: 498kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 36gZsír: 36gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 131mgNátrium: 745mgKálium: 653mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 570IUVitamin C: 5mgKalcium: 260mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 982, mai nézettség: 1 )