Tejfölös pogácsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Tejfölös pogácsa
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölös pogácsa.
Hozzávalók
a tetejére:
- kömény
- szezámmag
- sajt reszelt
Elkészítés
- A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés szerinti sót (nekem elég volt az evőkanálnyi mennyiség, de kóstoljuk meg!), végül a tejfölben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk.
- 30 percig letakarva pihenni hagyjuk.
- Ezután lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk élével picit megformázzuk (mintha agyagoznánk például), és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
- 20 percig újra kelni hagyjuk langyos helyen. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük köménnyel/szezámmal/reszelt sajttal, és 180°C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejfölös pogácsa-hoz.
Tápérték
Kalória: 591kcalSzénhidrát: 70gFehérje: 13gZsír: 29gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 77mgNátrium: 824mgKálium: 204mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 1115IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 102mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 372, mai nézettség: 1 )