Tejkrém szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 62 perc.
Tejkrém szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejkrém szelet.
Elkészítés
- A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
- Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, amíg össze nem áll!...majd két lapot sütünk belőle.
- A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna.
- A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető.
- A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.
- A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre.
- A krémet a két lap közé töltjük.
- 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejkrém szelet-hez!
Nutrition
Kalória: 665kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 9gZsír: 36gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 56mgNátrium: 539mgKálium: 224mgÉlelmi rost: 3gCukor: 41gVitamin A: 1800IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 100mgVas: 2.2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 713, mai nézettség: 1 )