Tejszínes csíkos kalács
Kelt tészta Tészták

Tejszínes csíkos kalács

Tejszínes csíkos kalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Tejszínes csíkos kalács

Tejszínes csíkos kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes csíkos kalács.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 199 kcal

Hozzávalók
  

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,1 dl tej
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál kakaó

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
  • Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
  • A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra.
  • Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
  • Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200°C fokon 30-35 percet sütjük

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejszínes csíkos kalács-hoz!

Nutrition

Kalória: 199kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 6gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 91mgKálium: 135mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 150IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 30mgVas: 2.3mg
Keyword desszert, kalács, tejszín
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 227, mai nézettség: 1 )