Tejszínes csíkos kalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Tejszínes csíkos kalács
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes csíkos kalács.
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
- Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
- A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra.
- Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
- Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200°C fokon 30-35 percet sütjük
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejszínes csíkos kalács-hoz!
Tápérték
Kalória: 199kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 6gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 91mgKálium: 135mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 150IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 30mgVas: 2.3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 673, mai nézettség: 1 )