Tejszínes csíkos kalács Tejszínes csíkos kalács

Tejszínes csíkos kalács

Kelt tészta Tészták

Tejszínes csíkos kalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

Tejszínes csíkos kalács

Tejszínes csíkos kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes csíkos kalács.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összesen 55 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 10 főre
Kalória 199 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
  • Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
  • A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra.
  • Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
  • Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200°C fokon 30-35 percet sütjük

Jegyzetek

Jó étvágyat a Tejszínes csíkos kalács-hoz!

Kalória

Kalória: 199kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 6gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 91mgKálium: 135mgRost: 2gCukor: 5gA-vitamin: 150IUC-vitamin: 0.1mgKalcium: 30mgVas: 2.3mg
Keyword desszert, kalács, tejszín
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 702, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése