Tejszínes gesztenyetorta Tejszínes gesztenyetorta

Tejszínes gesztenyetorta

Sütemény Torta

Tejszínes gesztenyetorta – Az őszi édességek királynője

Tejszínes gesztenyetorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Az ősz beköszöntével édességvágyunk is megváltozik, és keresni kezdjük azokat a desszerteket, amelyek illatával és ízével kellemesen felmelegítik a hideg napokon. Egyik ilyen finomság a tejszínes gesztenyetorta, amely nemcsak isteni ízű, hanem igazi mesteri munka is. 

Tejszínes gesztenyetorta

Tejszínes gesztenyetorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes gesztenyetorta.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1050 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 70 dkg gesztenyemassza
  • 27 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • rumaroma ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

a tetejére:

  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem még habos nem lesz. Ez kb. 5 perc.
  • Most adom hozzá a kakaóporos, sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom. Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
  • A tojásfehérjét pici sóval keményre verem ,majd először csak egy keveset keverek a tésztához. A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.
  • Egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200°C fokon kb. 28-30 perc alatt megsütöm. Ezután megvárom míg kihűl. Addig elkészítem a gesztenyekrémet.
  • A gesztenyemasszát átpasszírozom és hozzá adom a porcukrot és margarint, krémesre keverem. A pudingport a 3 dl tejben megfőzöm, megvárom még langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
  • Ekkora már kihűlt a tészta. Az aljáról leveszem a sütőpapírt és vissza teszem a formába. A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
  • A tetejére egy csomag tejszínhabport elkeverek 1.5 dl tejjel és a gesztenyés rétegre rákenem.
  • 1 tábla tej vagy étcsokoládét burgonya hámozóval szép pici szeletekre „hámozom” és ezt a tejszín tetejére rászórom.
  • Hűtőbe rakom egy kicsit, hogy dermedjen meg. Utána már szeletelhető !

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejszínes gesztenyetorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1050kcalSzénhidrát: 145gFehérje: 15gZsír: 47gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gKoleszterin: 130mgNátrium: 431mgKálium: 378mgÉlelmi rost: 11gCukor: 67gVitamin A: 2450IUKalcium: 130mgVas: 2.3mg
Keyword sütemény, tejszín, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 224, mai nézettség: 3 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése